Gépalkatrész

Társaságunk alapelvei közt szerepel, hogy rövid határidővel, pontosan, jó minőségben teljesítsük megrendelőink kéréseit. Elsősorban a rét- és legelő gazdálkodás gépeihez állítunk elő hajtáselemeket.

Alkatrészgyártás

Elsősorban a rét- és legelő gazdálkodás gépeihez állítunk elő lánckerekeket, fogaskerekeket, egyéb hajtáselemeket, komplett hajtóműveket. Társaságunk alapelvei közt szerepel, hogy rövid határidővel, pontosan, jó minőségben teljesítsük megrendelőink kéréseit. Gépgyártásunk 1980 óta folyamatosan fejlődő tevékenység. Főleg mezőgazdasági gépalkatrészeket gyártunk. Előgyártmányok: hengerelt, kovácsolt, öntött, hegesztett egységek. Technológiánk lehetővé teszi a legkülönfélébb, a vevő összetett igényeinek megfelelő megmunkálásokat. Tengelyek, csapágyházak, agyak, lánckerekek, fogaskerekek, kúpkerekek, egyéb alkatrészek. 1997-ben került bevezetésre az ISO 9001/2000 minőségbiztosítási rendszer a gépgyártásban, mely azóta is sikeresen működik. 2000 júniusától pedig a termelés minden területére kiterjesztettük a minőségbiztosítási rendszert. A fejlődés fő iránya a külföldi piacokon való közvetlen megjelenés.

Gépcsoportok

CNC- és hagyományos esztergák Ø600mm elforduló átmérőig, tengely és tárcsaszerű alkatrészek, kovácsdarabok, öntvények nagy pontosságú megmunkáláshoz.

  • Horizonteszterga 1250x1250mm-es asztalmérettel. Alkalmas egyedi és kis szériában történő megmunkálásokra.
  • Bordamarók, fogazók, kúpfogazók, bordástengelyek, kúp- és hengeres fogaskerekek, lánckerekek gyártásához.
  • Egyetemes maró, szerszámmarógép, különböző mart alkatrészek előállításához.
  • Sík-, furat-, borda-,- és palástköszörülés gépei. Nagy pontosság és felületi minőségi követelmények biztosításához.
  • Üregelés, vésés gépei, különböző oldható kötések létrehozásához, bőséges szerszámkészlettel
  • Radiál- és oszlopos fúrók, hengerfúró és hónoló berendezés. Furatok nagyoló- és készremunkálása, hengerek felfúrása és hónolása.
  • Darabolók szalagos és keretes kivitelben, kör- és idomacélok, csövek, egyéb fémek méretre darabolásához, nem fémes anyagok vágásához.
  • Egyéb gépek, berendezések.

Kiegészítő műhelyek

Egy igen termelékeny nagyfrekvenciás berendezés, tengelyszerű alkatrészek, lánc- és fogaskerekek, forgástestek és síkfelületek hőkezelésére.

 Hőkezelő: elektromos kamrás kemence az edzés, nemesítés, lágyítás és egyéb hőkezelési eljárások végzéséhez.

Szerelőműhely: saját gyártású alkatrészekből és kereskedelmi árukból kúpkerekes, homlokkerekes hajtóművek, egyéb összetett alkatrészek szerelése.

Festő-felületkikészítő műhely: szóró és mártó eljárással történő festés, konzerválás.